top of page
Acu poppen_edited.jpg

Where there is no movement, there is pain. 
Where there is movement, there is no pain.

Ik geef (Intergenerational)Trauma-informed Shiatsu therapie, een holistische therapie welke gebaseerd is op de reguliere Geneeskunde & de eeuwenoude Traditional Chinese Medicine.
 
In een notendop is Shiatsu gebaseerd op het idee dat klachten voortkomen uit een disbalans van de Qi in de meridianen en organen. Door het stimuleren van bepaalde punten op het lichaam met behulp van vingerdruk wordt de balans volgens het Yin-Yang principe hersteld. Hierbij wordt de circulatie van de Qi, bloed en de lichaamsvloeistoffen bevorderd en worden de meridianen en de organen in evenwicht gebracht. Uiteindelijk activeert Shiatsu hiermee het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Daarnaast heeft Shiatsu een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.

(Intergenerational)Trauma-informed Shiatsu therapie kan helpend zijn bij de volgende klachten:

Vermoeidheid; Mentale rusteloosheid; Emotionele problemen; Verslavingen; PTSD;
Verminderde mobiliteit; Tinnitus; BPPD (positieduizeligheid),
Migraine of andere soorten hoofdpijn
Stress klachten; Hart en Vaat problemen; Hoge bloeddruk; Burnout
Overgangsklachten; Prostaatproblemen; Slapeloosheid; 
Concentratieproblemen; 
Stijfheid in nek; Rugpijn;

Menstruatiepijn; Fertiliteitsproblemen;
Spijsverterings- en stofwisselingsproblemen;
Zwangerschapsproblemen;
Verlichting van chronische aandoeningen zoals Reuma / Artritis / Artrose
Frozen shoulder; Carpaal tunnel syndroom; Verminderde vitaliteit
Hooikoorts; Onverklaarbare klachten


De (Intergenerational)Trauma-informed Shiatsu therapie die ik geef, valt onder Aanvullende Zorg. Het is een combinatie van Oosterse/Chinese Geneeskunde èn Westerse/reguliere Geneeskunde en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De therapie wordt meestal gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars via de aanvullende zorg.

bottom of page