Acu poppen_edited.jpg

Where there is no movement, there is pain. 

Where there is movement, there is no pain.

Ik geef Acupresuur/Acupunctuur/TCM therapie welke gebaseerd is op de
eeuwenoude
Traditional Chinese Medicine.

De Shiatsu/Acupressuur die ik toepas komt van Shizuto Masunaga, Iokai Shiatsu.

Het aanbrengen van vingerdruk op bepaalde punten van het lichaam leidt er toe dat

ontregelingen worden opgeheven en gezondheid wordt hersteld of onderhouden.

Iokai Shiatsu is een Japanse lichaamsgerichte therapie die zich er op richt emotionele en fysieke pijn te verminderen. Daarbij is het van belang om in gedachten te houden dat het onmogelijk is één gebied van het lichaam te behandelen zonder rekening te houden met het effect op het geheel, dit heet een holistische werk- en zienswijze. In een gezond lichaam stromen de Qi/energie en Emoties namelijk ongehinderd en gereguleerd. Maar wanneer er onverwerkte, negatieve emoties en trauma in het lichaam vast zitten, heeft dit zeer nadelige gevolgen voor onze BodyMind. Wist je dat deze onverwerkte, negatieve emoties en trauma voor zo'n 90% de oorzaak zijn van ernstige lichamelijke aandoeningen zoals kanker en hart & vaat ziektes? 

Wat doe ik tijdens een Acupressuur/Acupunctuur/TCM behandeling? 


Samen kijken we naar jouw leven (en/of dat van je kind) de Qi/energie die als het ware als zenuwbanen door het lichaam stroomt, de onverwerkte negatieve emoties en het eventueel trauma. Hoe manifesteert zich dit allemaal in jouw leven en

hoe reageert het lichaam daar op?

Dit onderzoek ik middels een Acupressuur/Acupunctuur/TCM behandeling, maar ook door EmotionBody focusing therapie. Het doel van EmotionBody focusing therapie is onder andere om emoties beter te kunnen reguleren, de betekenis van je emotionele reacties beter te leren begrijpen en om te onderzoeken waar zij zich in het lichaam hebben opgeslagen. Want pas als we weten waar deze onverwerkte negatieve emoties en trauma liggen opgeslagen in het lichaam, komen we bij de stappen om te kijken naar het hoe en waarom. En het hoe en waarom geeft ons de mogelijkheid om ze daarna alsnog te verwerken en te laten gaan.  

Een Acupressuur/Acupunctuur/TCM behandeling vitaliseert en ontspant de BodyMind en brengt genezing in de grootst mogelijke zin van het woord.

Acupressuur/Acupunctuur/TCM  kan behulpzaam zijn bij de volgende klachten:

Vermoeidheid; Mentale rusteloosheid; Emotionele problemen; Verslavingen; PTSD;

Verminderde mobiliteit; Tinnitus; Migraine of andere soorten hoofdpijn

Stress klachten; Hart en Vaat problemen; Hoge bloeddruk; Burnout

Overgangsklachten; Prostaatproblemen; Slapeloosheid; 
Concentratieproblemen; 
Stijfheid in nek; Rugpijn;

Menstruatiepijn; Fertiliteitsproblemen;

Spijsverterings- en stofwisselingsproblemen;

Zwangerschapsproblemen;

Verlichting van chronische aandoeningen zoals Reuma / Artritis / Artrose

Frozen shoulder; Carpaal tunnel syndroom; Verminderde vitaliteit

Hooikoorts; Onverklaarbare klachten

De Acupressur/Acupunctuur/TCM therapie die ik geef is Aanvullende Zorg. Het is een combinatie van Oosterse/Chinese Geneeskunde èn Westerse Geneeskunde en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. TCM therapie wordt vergoedt door de meeste zorgverzekeraars via de aanvullende zorg.