top of page
praktijkruimte.jpg
Always listen to your acupuncturist,
we make a lot of good points


Acupunctuur en shiatsu zijn integrale, holistische therapieën die gebaseerd zijn op de reguliere geneeskunde & de eeuwenoude traditional Chinese medicine (TCM). 
De Wereld gezondheids organisatie (WHO) heeft acupunctuur erkend als officiële geneeswijze. Acupunctuur helpt bij circa 95% van alle ziekten.
In een traditional Chinese medicine, integrale (leefstijl)geneeskunde, wordt niet alleen het fysieke lichaam behandeld. Indien overeengekomen, kan ik via acupunctuur ook
mentaal-emotioneel begeleiden, en een op maat gemaakte, somatische EMDR sessie met je doen. Dit helpt bijvoorbeeld bij het tegengaan van verslavingen, maar promoot tegelijkertijd emotieregulatie en geeft diepere kennis over onze Body-Mind connectie.
 
Ook begeleid ik, indien gewenst in (intergenerationele) traumaverwerking.
Bij onderzoek is telkens opnieuw bewezen dat traumatische gebeurtenissen in ons lichaam worden opgeslagen. Men wordt hierdoor sneller onverklaarbaar ziek en pijnlijk.
Ik heb onderzoek gedaan over het onverklaarbaar ziek worden, en deze beschreven in mijn master thesis. Tijdens dit onderzoek heb ik ook veel mensen met acupunctuur en shiatsu behandeld die zelf traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, of kampen met intergenerationeel trauma. Mijn behandelmethode somatische EMDR heeft hen enorm geholpen bij het verwerken en oplossen van opgelopen trauma's.
 
Tenslotte sta ik je tijdens de behandeltrajecten ook bij met leefstijlgeneeskunde. Leefstijlgeneeskunde omvat het geheel van voeding, beweging, ontspanning, slaap, reductie van blootstelling aan toxische stoffen (bijvoorbeeld genotsmiddelen) en hieraan gerelateerde psychosociale en omgevingsfactoren. Wanneer we jouw levensstijl onder de loep nemen, kan ik je op maat gemaakte adviezen geven. Daarmee bied ik jou meer regie over je eigen gezondheid, verbetert je vitaliteit en kun je onder meer beter slapen.

 

Leefstijlgeneeskunde hanteer ik als onderdeel van de medische acupunctuur of shiatsu behandeling van ziekten. Het gaat hierbij om zorg gerelateerde én geïndiceerde preventie gericht op het ondersteunen van iemands bestaande gezondheidsproblemen met als doel genezing (waar mogelijk), het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie.

Acupunctuur en shiatsu werken verder beiden pijnstillend, waarbij het zelfherstellend vermogen tegelijkertijd wordt geactiveerd. De behandeling helpt goed bij blessures en bijvoorbeeld neuropathie. En doordat ik bij de behandeling blijf om ook educatief te kunnen begeleiden, wordt jouw zelfkennis en zelfvertrouwen ook vergroot.
 
Ik heb al veel mensen begeleid op hun pad naar een kwalitatief beter leven. Hieronder een aantal van de (leefstijl)klachten die ik, in samenwerking met mijn cliënten en patiënten,
(lhbtqia+, kinderen én volwassenen),  significant en blijvend heb verbeterd:
 • Burnout
 • Post-covid
 • Hoofd, nek en/of rugpijn
 • Neuropathie
 • Vruchtbaarheidsproblemen en zwangerschapsbegeleiding
 • Hoogbegaafdheid
 • PTSS
 • Angststoornis
 • Midlifecrisis
 • Prostaat problemen
 • Verslaving
 • Hypertensie
 • Hartklachten
 • Menopauze
 • Hoogsensitiviteit
 • (Onverklaarbare) lichamelijke klachten
 • Mentaal-emotionele problemen

 
Bij acupunctuur zet ik extreem dunne naalden op strategische acupunctuurpunten in het lichaam, ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes.

Bij shiatsu geef ik vingerdruk en lichte medische massage op de acupunctuurpunten.

De acupunctuurpunten zitten veelal op dezelfde plaatsen als zenuwbanen, spieren en bindweefsel. En door het stimuleren van deze punten met acupunctuurnaaldjes of shiatsu, komen er natuurlijke pijnstillers zoals endorfine vrij, welke de bloedstroom doet toenemen.
 
Door het stimuleren van de acupunctuurpunten op het lichaam wordt de balans volgens het Yin-Yang principe hersteld. Hierbij wordt de circulatie van de Qi, bloed en de lichaamsvloeistoffen bevorderd en worden de meridianen en de organen in evenwicht gebracht. Dit verklaart een van de voordelen van mijn behandelingen. 
 
Miljoenen mensen over de wereld hebben veel baat bij de traditional Chinese medicine en laten weten dat er na acupunctuur behandelingen sprake is van pijnreductie tot het
volledig wegnemen van de aandoening.

De ((intergenerational)Trauma-informed) acupunctuur en shiatsu therapie die ik geef, valt onder aanvullende zorg. Het is een combinatie van oosterse/Chinese Geneeskunde èn westerse/reguliere Geneeskunde en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. 
bottom of page