top of page
Always listen to your acupuncturist,
we make a lot of good points


Ik geef (Intergenerational)Trauma-informed Acupuncture therapie, een holistische therapie welke gebaseerd is op de reguliere Geneeskunde & de eeuwenoude Traditional Chinese Medicine. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft acupunctuur erkend als officiële geneeswijze. En de WHO heeft in 1979 een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Een aantal ziektes en klachten zijn:
 

Hartinfarct / Misselijkheid en braken ten gevolge van chemotherapie / Lage rugpijn 

Lage of Hoge bloeddruk / Migraine / Tandpijn /  Zwangerschapsmisselijkheid  

Menstruele krampen / Reumatoïde artritis / Tenniselleboog / Vermoeidheid

Mentale rusteloosheid / Onverklaarbare klachten

Emotionele problemen / Verslavingen / PTSD / Verminderde mobiliteit / Tinnitus  

BPPD (positieduizeligheid) / Migraine of andere soorten hoofdpijn / Stress klachten

Hart en Vaat problemen / Burnout / Overgangsklachten / Prostaatproblemen / Slapeloosheid  Concentratieproblemen / Stijfheid in nek / Rugpijn / Fertiliteitsproblemen

Spijsverterings- en stofwisselingsproblemen / Schildklier problemen Zwangerschapsproblemen / Verlichting van chronische aandoeningen zoals Reuma / Artritis  Artrose / Frozen shoulder / Carpaal tunnel syndroom / Verminderde vitaliteit / Hooikoorts  


Bij acupunctuur zet ik extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam, ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld hebben veel baat bij acupunctuur, en laten weten dat er na acupunctuur behandelingen sprake is van pijnreductie tot het volledig wegnemen van de aandoening.
De acupunctuurpunten zitten veelal op dezelfde plaatsen als zenuwbanen, spieren en bindweefsel. En door het stimuleren van deze punten met acupunctuurnaaldjes, komen er natuurlijke pijnstillers zoals endorfine vrij, welke de bloedstroom doet toenemen. Dit verklaart een van de voordelen van acupunctuur.

De (intergenerational)Trauma-informed Acupuncture therapie die ik geef, valt onder Aanvullende Zorg. Het is een combinatie van Oosterse/Chinese Geneeskunde èn Westerse/reguliere Geneeskunde en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars via de aanvullende zorg voor een deel vergoed.
bottom of page