top of page
unnamed-4.jpg

Acupunctuur stimuleert een natuurlijke pijnstiller in het lichaam: adenosine. Deze stof verzacht de pijn en laat aders opzwellen, waardoor meer bloed door het lichaam kan stromen. Acupunctuur werkt dus ook echt, zo concludeerden wetenschappers in 2010.

De klassieke Chinese acupunctuur (‘acu’ = met de naald en ‘punctuur’ = insteken) maakt deel uit van de eeuwenoude Traditional Chinese Medicine.
Ondanks zijn eeuwenoude, historische oorsprong, is de Chinese geneeskunde zeer geavanceerd en van deze tijd, te vergelijken met de huidige, westerse medische wetenschap met als belangrijkste verschil dat acupunctuur een holistische benadering heeft en niet – zoals in de westerse geneeskunde gebruikelijk is – alleen aan symptoombestrijding doet, maar ook de onderliggende oorzaak behandelt.

Hoe werkt acupunctuur?
In een notendop is acupunctuur (evenals Shiatsu) gebaseerd op het idee dat klachten voortkomen uit een disbalans van de Qi in de meridianen en organen. Door het stimuleren van bepaalde punten op of in het lichaam met behulp van naalden wordt de balans volgens het
Yin-Yang principe hersteld.
Hierbij wordt de circulatie van de Qi, bloed en de lichaamsvloeistoffen bevorderd en worden de meridianen en de organen in evenwicht gebracht.
Uiteindelijk activeert acupunctuur hiermee het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Daarnaast heeft acupunctuur een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.


 De all-in treatment trauma-informed Mental Healthcare, EmotionBodycare & Acupunctuur en/of een Traditionele Acupunctuur behandeling kunnen helpend zijn bij de volgende klachten:

Vermoeidheid; Mentale rusteloosheid; Emotionele problemen; Verslavingen; PTSD;
Verminderde mobiliteit; Tinnitus; BPPD (positieduizeligheid),
Migraine of andere soorten hoofdpijn
Stress klachten; Hart en Vaat problemen; Hoge bloeddruk; Burnout
Overgangsklachten; Prostaatproblemen; Slapeloosheid; 
Concentratieproblemen; 
Stijfheid in nek; Rugpijn;

Menstruatiepijn; Fertiliteitsproblemen;
Spijsverterings- en stofwisselingsproblemen;
Zwangerschapsproblemen;
Verlichting van chronische aandoeningen zoals Reuma / Artritis / Artrose
Frozen shoulder; Carpaal tunnel syndroom; Verminderde vitaliteit
Hooikoorts; Onverklaarbare klachten


De all-inclusive trauma-informed Mental Healthcare, EmotionBodycare & Acupucnture therapie en/of de Klassieke Acupunctuur die ik geef, vallen onder aanvullende zorg. Het is een combinatie van Oosterse/Chinese Geneeskunde èn Westerse/reguliere Geneeskunde en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De therapie wordt vergoedt door de meeste zorgverzekeraars via de aanvullende zorg.
 

bottom of page